Incident

Sarajevo: Upali u kafić, napali konobara i polupali inventar

Vijesti / Crna Kronika | 05. 03. 2016. u 07:37 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sarajevskoj ulici Obala Maka Dizdara 2, u kinu Kriterion u petak navečer se, kako Radiosarajevo.ba saznaje od čitatelja na mjestu događaja, dogodio incident kad je grupa mladića pokušala napasti goste u sarajevskom kafiću - kinu.

Kako javljaju čitatelji, nekoliko policijskih vozila je ispred Kriteriona, a policijski službenici su obavili očevid i uzeli su izjave od posjetitelja Kriteriona.

Četiri osobe sinoć oko 22:25 sati upale su u objekat kina Kriteriona u sarajevskoj ulici Obala Kulina bana na broju 2 i ozlijedile konobara.

Grupa mladića incijala L.K., L.B, Č.S., i M.M, svi 1998. godište sinoć su ušli u lokal kina Kriterion i napali konobara P. Dž. iz Sarajeva, također 1998. godište.

Konobar je u tučnjavi zadobio lakše tjelesne ozljede. Prilikom incidenta, polupan je i inventar navedenog objekta. Kako je za Radiosarajevo.ba potvrđeno jutros iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo, tri osobe su uhićene nakon napada.

Podsjetimo da je Kriterion i ranije bio meta napada, i to za vrijeme trajanja festivala queer filma Merlinka prije dvije godine.

Kopirati
Drag cursor here to close