Teške ozljede

Sarajevo: Preminula žena koju je udario BMW; Vozač uhićen

Vijesti / Crna Kronika | 01. 11. 2014. u 10:25 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Žena čiji su inicijali K.J. (57), koja je u Klinički centar Univerziteta Sarajevo (KCUS) dovezena sinoć nakon teške prometne nesreće, preminula je od posljedica ozljeda, potvrdila je danas Srni glasnogovornik KCUS-a Muamera Šehić.

Šehić je naglasila da je ozlijeđena žena upućena na Kliniku za anesteziju i reanimaciju, ali da su ozljede glave, grudnog koša i abdomena bile takve da su uzaludni bili svi napori liječnika.

Ona je napomenula da je djevojčica H.E. (15) koja je, također, ozlijeđena u ovoj nesreći, zadobila lakše tjelesne ozljede i nakon ukazane liječničke pomoći puštena na kućno liječenje.

Ova prometna nesreća dogodila se u petak navečer u sarajevskom naselju Malta, kada je K.J. i H.E. udarili vozilo marke "BMW", prenosi Srna.

Vozač putničkog automobila BMW, koji je sinoć udario dvije ženske osobe u Sarajevu, nakon čega je jedna preminula, lišen je slobode.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa, muškarac inicijala M. N. (1987.), koji je upravljao automobilom BMW, uhićen je sinoć u 21:45 sati i predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode, potvrdio je za "Dnevni avaz" glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Kopirati
Drag cursor here to close