Presuda

Sarajevo: Kriv je zbog odlaska u Siriju

Vijesti / Flash | 30. 05. 2016. u 11:37 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud BiH proglasio je krivim Safeta Brkića za ratovanje u Siriji i osudio ga na tri godine zatvora. Brkić je proglašen krivim da je od 13. svibnja 2013. do 5. ožujka 2014. bio u Siriji i borio se u jedinici 'Mudžahiri Ensarij'.

Predsjedavajući sudac Nenad Šeleda rekao je da je Vijeće povjerovalo iskazima svjedoka Državnog tužiteljstva koji su kazali da su Brkića vidjeli u Siriji.

Šeleda je rekao da je Brkiću izrečena minimalna kazna od tri godine zatvora, nakon što je Vijeće kao olakšavajuće okolnosti cijenilo da je optuženi mlad i nezaposlen čovjek, koji se korektno držao tijekom suđenja i koji se dobrovoljno vratio iz Sirije. Činjenica da je Brkić ranije osuđivan, cijenjena je kao otežavajuća okolnost.

"Sud smatra da će ova kazna uticati na Brkića, ali i na druge osobe da ne vrše kaznena djela odlazeći u Siriju", rekao je sudac.

Obzirom da je Brkić nezaposlen i slabog imovnog stanja, oslobođen je plaćanja troškova postupka. Na ovu presudu psotoji mogućnost žalbe, naveo je BIRN u svom priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close