SIPA

Sarajevo: Građani ulovili 'međunarodnog' kriminalca

Vijesti / Flash | 07. 01. 2015. u 09:56 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postupajući po međunarodnoj potjernici, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su 6. Siječnja 2015. godine na području Sarajeva lišili slobode osobu inicijala S.H. (1970).

NCB Interpol Zagreb raspisao je za S.H. potjernicu radi uhićenja i izručenja Republici Hrvatskoj zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ovjera lažnog sadržaja.

Agencija Hina objavila je kako je riječ o Safetu Hrustiću.

Za njim je Italija na području Europske unije raspisala nalog za uhićenje zbog kaznenog djela organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelom neovlašten promet opojnim drogama, priopćeno je iz SIPA-e.

Lišenje slobode izvršeno je na osnovu dojave građana, nakon čega su policijski službenici SIPA-e locirali i stavili pod nadzor navedenu osobu, koja je jučer lišena slobode na području Sarajeva. Kod uhićenog su pronađeni krivotvoreni dokumenti na lažno ime.

Nakon utvrđivanja identiteta i kriminalističke obrade u službenim prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu, osoba lišena slobode predana je Sudu BiH na dalje postupanje radi ekstradicije.

SIPA nastavlja aktivnosti na ovom predmetu radi rasvjetljavanja svih okolnosti u vezi sa boravkom navedene osobe na teritoriji BiH i korištenja lažnih dokumenata.

Ova akcija rezultat je partnerskog odnosa građana i policije, kao i dobar pokazatelj da građani BiH imaju povjerenja u SIPA-u.

Kopirati
Drag cursor here to close