Snimka

Sadiković Čauševiću prijetio smrću

Vijesti / Flash | 10. 04. 2017. u 06:34 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

“Završit ćeš pod zemljom”, poruka je koja se čuje na audiosnimci u kojoj Anes Sadiković, optuženi u brojnim predmetima pred Sudom BiH, prijeti smrću Kemalu Čauševiću, bivšem direktoru Uprave za neizravno oporezivanje BiH i prvooptuženom u slučaju Pandora, saznaje Dnevni avaz.

Prijetnje smrću, kako navodi Avaz, Čaušević je snimio mobitelom i odmah uredno prijavio postupajućem tužitelju Državnog tužiteljstva Dubravku Čampari, koji je Čauševića i Sadikovića nedavno i optužio za primanje i davanje mita.

''Optuženi, a tada osumnjičeni Čaušević, kako bi se zaštitio, snimku je predao Čampari u nadi da će mu on pomoći, ali je tužitelj, iako je snimku preslušao i jasno čuo o čemu se radi i tko Čauševiću prijeti, cijeli slučaj odlučio zataškati bez ikakve daljnje provjere'', piše Avaz navodeći kako je Čaušević na prekjučerašnjem ročištu u Sudu BiH izjavio je da tužitelj Čampara ''štiti one koji prijete smrću Čauševiću'' i da je ''to isto radila i Meddžida Kreso, tadašnja predsjednica Suda BiH''.

Protiv Sadikovića se, osim u slučaju Pandora, vodi i postupak u slučaju Boss, gdje je optužen s užim članovima svoje obitelji za utaju poreza.

''Zanimljivo je i to da je Dubravko Čampara iz optužnice protiv Čauševića, nakon što mu je optužni akt vraćen na doradu, naprosto uklonio Sadikovićevo ime iz onog dijela u kojem je prvobitno tvrdio da je Sadiković bivšem direktoru UNOBiH dao 1,2 milijuna KM mita'', piše Avaz i navodi kako je Čaušević nedavno u pismu bh. pravosudnim institucijama ustvrdio da ga je Čampara prevario tijekom sklapanja sporazuma s Tužiteljstvom.

Kopirati
Drag cursor here to close