U Siriji

SAD nemaju strategiju borbe protiv Islamske države

Vijesti / Flash | 29. 08. 2014. u 06:05 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Barack Obama izjavio je da SAD nemaju strategiju borbe protiv terorističke organizacije Islamska država Irak i Levant (IDIL) u Siriji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Tijekom današnje konferencije za novinare u Bijeloj kući, Obama je komentirao situaciju u Siriji i tom prilikom kazao da će zajedno s Kongresom raditi na uspostavi strategije borbe protiv IDIL-a.

- Smatram veoma važnim da se i Kongres uključi u raspravu o tome, kako bi i američki narod postao sudionik rasprave", kazao je Obama.

Naglasivši da ne želi raditi ništa suprotno od toga, Obama je kazao da SAD nemaju strategiju borbe protiv IDIL-a.

...

Iz sjedišta Ujedinjeni naroda u Ženevi priopćeno je da su naoružane skupine koje ratuju u Siriji u području Golanske visoravni otele 43 pripadnika Misije UN-a za nadzor primirja (UNDOF), prenosi Anadolu Agency (AA).

Ističući da UN radi na oslobađanju otetih službenika, u priopćenju se navodi da se incident dogodio u regiji Al Quneytra u pograničnom pojasu Sirije sa Izraelom.

Također se navodi da je skupina od još 82 pripadnika UDOF-a blokirana u blizini Al-Ruvayhijaha i Buraykaha u Siriji.

Iz UN-a podsjećaju da su pripadnici mirovne misije UNDOF-a na sličan način oteti i u ožujku i svibnju prošle godine i da su nakon toga oslobođeni.

U regiji Al Quneyra i dalje traju sukobi između pokreta Nusra i sirijske vojske.

Podsjećamo, Izrael je tijekom rata 1976. godine okupirao područje Golanske visoravni. Sirija je u ratu sedam godina kasnije vratila kontrolu nad pet posto teritorije. UNDOF je 1974. godine uspostavio tampon zonu između dvije zemlje i od tada radi na toj misiji. U misiji od kraja srpnja ove godine sudjeluje 1.223 pripadnika iz Fidžija, Indije, Nepala, Nizozemske i Filipina.

Kopirati
Drag cursor here to close