Partneri

SAD i Velika Britanija daju podršku Hrvatskoj u borbi protiv terorizma

Vijesti / Flash | 13. 08. 2015. u 06:05 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

SAD i Velika Britanija oštro su u srijedu osudili još nepotvrđeno ubojstvo Hrvata Tomislava Salopeka u Egiptu poručivši da čvrsto stoje uz Hrvatsku i ostale partnere u borbi protiv terorizma.

"Ako se potvrdi, ubojstvo Salopeka bit će užasan zločin karakterističan za ekstremiste Islamske države i oštro osuđujemo njezinu brutalnost nad nevinim civilima diljem Bliskog istoka", priopćilo je američko veleposlanstvo u Zagrebu.

"SAD stoji rame uz rame s Hrvatskom i svim prijateljima i partnerima u borbi protiv terorizma", dodaje se.

I britanski ministar vanjskih poslova Philip Hammond osudio je ubojstvo hrvatskog taoca kojeg su po još nepotvrđenim informacijama smaknuli pripadnici IS-a u Egiptu.

"Moje misli su s njegovom obitelji, kolegama i cijelim hrvatskim narodom. Britanija će biti uz Egipat i Hrvatsku dok nastavljamo borbu protiv nehumanog terorizma", priopćilo je britansko ministarstvo vanjskih poslova.

Islamska država objavila u srijedu da je pogubila 31-godišnjeg Salopeka odsijecanjem glave i na svom Twitteru objavila fotografiju navodno njegova tijela.

Ni hrvatske niti egipatske vlasti još nisu službeno potvrdile vijest o ubojstvu tog radnika francuske tvrtke koji je otet 22. srpnja u Kairu.

Kopirati
Drag cursor here to close