Sarajevo

Ruže i svijeće iz Dobrovoljačke završile u smeću

Vijesti / Flash | 03. 05. 2016. u 13:38 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruže koje su danas u spomen na ubijene u bivšoj Dobrovoljačkoj ulici položile delegacije iz Republike Srpske i obitelji ubijenih - završile su u kontejneru za smeće, nedugo nakon njihovog odlaska.

Tri autobusa i nekoliko automobila stiglo je jutros iz Istočnog Sarajeva kako bi nazočili obilježavanju 24. godišnjice obilježavanja sukoba u Dobrovoljačkoj ulici, kada je prema navodima Tužiteljstva BiH život izgubilo sedam pripadnika Jugoslovenske narodne armije.

Položene ruže i svijeće su u kontejner bacili uposlenici nekog od sarajevskih komunalnih poduzeća.

"Radnici KJKP Rad nisu uklonili postavljeno cvijeće i svijeće u bivšoj Dobrovoljačkoj ulici", kazao je za novinsku agenciju Patria Mirza Ramić, glasnogovornik KJKP Rad.

"Ti koji su bacili cvijeće u kontejner vjerovatno nikad nisu bili u Potočarima, ne zanima ih kako će zanoćiti povratnici u Kozluku ni kako će djeca Konjević Polja završiti školu, ne zanima ih kako će se majke izboriti da se obilježi stratište u Kravici ili mjesto gdje su do smrti mučeni logoraši na Manjači... U stvari, vjerovatno za pola nabrojanih mjesta nisu ni čuli. Sarajevo se u ratu uspjelo izboriti protiv onih koji su okaljali čast onih koji su ga branili, ali bojim se da mir neće izdržat", napisao je novinar Almir Panjeta.

Jovan Divjak, umirovljeni general Armije BiH, prokomentarao je za N1 današnje bacanje u kontejner svijeća i cvijeća koje su položile delegacije iz Republike Srpske u bivšoj Dobrovoljačkoj ulici.

"Taj gest nije uredu. Sve je bilo dozvoljeno i organizirano na miran način. Trebalo je to ispoštovati bar jedan dan, kao i ranijih godina", mišljenja je bivši general Armije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close