veća pažnja

Rusija treba više sudjelovati u borbi protiv islamske države

Vijesti / Flash | 22. 05. 2015. u 07:18 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusija treba sudjelovati više u borbi protiv organizacije Islamska država koja je osvojila nove zone u Iraku, izjavio je u četvrtak irački premijer Haider al-Abadi prilikom susreta s kolegom Dmitrijem Medvedevim u Moskvi.

Terorizam "se mijenja i poprima nove oblike. Sve to zahtijeva povećanu pažnju Rusije i mi smo nestrpljivi da intenziviramo suradnju" s Moskvom, izjavio je Abadi, a prenijela ruska novinska agencija Interfax. Posjeta iračkog premijera je uslijedila nakon što su džihadisti iz Islamske države osvojili antički grad Palmiru u Siriji, kao što su osvojili i Ramadi, glavni grad iračke pokrajine Anbar.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov je kazao da je Rusija spremna da odgovori na "sve" zahtjeve Bagdada u vezi sa snabdijevanjem oružjem. Moskva je već poslala Iraku nekoliko borbenih helikoptera Mi-28 u augustu.

Rusija je u listopadu demantirala da je raspoložena da obučava iračke trupe i dijeli sa SAD-om informacije o Islamskoj državi, kako je to ranije najavio američki državni tajnik John Kerry.

Kopirati
Drag cursor here to close