Poruka iz Kremlja

Rusija neće poslušati američki poziv da oslobodi uhićene prosvjednike

Vijesti / Flash | 13. 06. 2017. u 12:37 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kremlj je priopćio u utorak da ruske vlasti neće obraćati pažnju na američke pozive da oslobode antivladine prosvjednike koji su uhićeni u ponedjeljak tijekom prosvjeda koje je organizirao opozicijski čelnik Aleksej Navalni.

''Mi se ne slažemo kada se pitanja postavljaju na takav način. To nije vrsta poziva koji bismo trebali poslušati'', izjavio je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov na telekonferenciji s novinarima.

Sjedinjene Američke Države osudile su rusko gušenje antikorupcijskih prosvjeda u ponedjeljak, pozivajući Moskvu da oslobodi "miroljubive" prosvjednike koje je uhitila policija.

Peskov je izjavio da vlasti nisu djelovale protiv prosvjednika koji su unaprijed prijavili svoje akcije.

''Što se tiče onih koji su sudjelovali u provokativnim akcijama, kršeći zakon, u tom slučaju vlasti će poduzeti akciju protiv njih, u skladu sa zakonom'', kazao je Peskov.

Također je naglasio da je Rusija zauzela negativan stav prema širim sankcijama američkog Senata protiv Moskve.

Američki senatori u ponedjeljak navečer su postigli sporazum o zakonu kojim se uvode nove sankcije Rusiji, uključujući i odredbu koja bi spriječila Bijelu kuću da ublaži, suspendira ili ukine sankcije bez kongresnog odobrenja, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close