Zajednička borba

Rusija i BiH zajedno u borbi protiv terorizma i organiziranog kriminala

Vijesti / Flash | 21. 04. 2015. u 16:26

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Borba protiv terorizma i organiziranog kriminala nalazi se u centru pozornosti Ruske Federacije i BiH, te je zbog toga neophodna stalna razmjena informacija i unapređivanje odnosa između dvije zemlje, zaključeno je tijekom današnjeg sastanka ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića s veleposlanikom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovom.

Ocijenjeno je da Sporazum o policijskoj suradnji daje kvalitetan okvir za realizaciju tih ciljeva, što je potvrđeno i kroz dosadašnju dobru suradnju nadležnih ministarstava, te Agencije za istrage i zaštitu i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH s Veleposlanstvom i policijskim agencijama u Rusiji.

Tijekom sastanka je razgovarano i o pomoći u slučaju prirodnih nepogoda, prvenstveno kroz mogućnost korištenja kapaciteta Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu kod izbijanja većih požara, poplava ili drugih nesreća.

Rusija i BiH su opredijeljene i za zajedničku borbu protiv ilegalnih migracija, te trgovine drogama, o čemu će dvije države uskoro potpisati sporazume kojima se uspostavlja efikasnija suradnja u ovoj oblasti, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close