Provokacije

Rogozin: Ruskim tenkovima ne treba viza za Europu

Vijesti / Flash | 25. 05. 2015. u 12:52 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ruskim tenkovima ne treba viza da uđu u Europu'', rekao je zamjenik ruskog premijera Dmitrij Rogozin i dodao da se ne osjeća sputano zbog zapadnih sankcija koje mu zabranjuju da putuje u EU i SAD.

''Uvijek se šalim na tu temu. Ne daju nam vize, uveli su sankcije protiv nas, neka im bude. Ali tenkovima nisu potrebne vize'', rekao je Rogozin u sinoćnoj emisiji javne televizije Rasija 1.

Potpredsjednik ruske vlade zadužen za obranu, poznat je po provokativnim izjavama i kritici Zapada, podsjeća agencija France Press.

Rogozin koji je vrlo aktivan na Twitteru, napisao je jučer da Rusija ne prijeti Zapadu kojeg će, kako je naveo, ionako uništiti "napadi gejeva i Islamske države".

EU i SAD su zamrzle sredstva u inozemstvu i zabranili izdavanje viza za više desetina ruskih dužnosnika i proruskih Ukrajinaca, kao odgovor na rusko pripajanje ukrajinskog poluotoka Krima u ožujku 2014. godine.

Na američkoj listi je više od 50 imena, a na europskoj više od 110, uključujući vođe separatističkih grupa u Ukrajini, šefove ruskih obavještajnih službi i više oligarha bliskih ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, prenosi B92.

Kopirati
Drag cursor here to close