BiH

Riješeno ubojstvo izvršeno prije 19 godina

Vijesti / Crna Kronika | 04. 09. 2015. u 12:17 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske u suradnji s kolegama iz Srbije riješili su teško ubojstvo, koje se dogodilo 20.kolovoza 1996. godine u mjestu Lužani, općina Derventa.

Naime, nakon višegodišnjeg rada na ovom predmetu, jučer je, u mjestu Velika Plana, Republika Srbija, lišen slobode D.T. (1950.), za koga postoji postoji osnova sumnje da je ubio Gordanu Inđić. Neslužbeno uhićen je Dragan Tirnanić Tirke.

Načelnik Centra javne sigurnosti Doboj Dragan Prodanović rekao je da su, nakon poduzimanja više operativno- taktičkih istražnih mjera i radnji, pripadnici Centra javne sigurnosti Doboj dostavili Okružnom tužiteljstvu Doboj zahtjev za pružanje međunarodne pravne pomoći u smislu pronalaženja izvršitelja ovog kaznenog djela u Republici Srbiji.

Slijedi ustupanje kaznenog predmeta iz Okružnog tužiteljstva Doboj u Više tužiteljstvo Beograd radi procesuiranja uhićenog, kojem je od suca za prethodni postupak Okružnog suda Beograd, određen pritvor.

Iz MUP-a Republike Srpske navode da intenzivno rade na rješavanju i drugih ubojstava koja su se dogodila u ranijem periodu i ti predmeti su i dalje aktivni, što potvrđuju i aktivnosti na otkrivanju izvršitelja ovog kaznenog djela koje je izvršeno prije 19 godina.

Kopirati
Drag cursor here to close