Prebacivanje

Rijeke izbjeglica iz Mađarske prelaze u Austriju

Vijesti / Flash | 05. 09. 2015. u 13:58 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Između 2.500 i 3.000 izbjeglica stiglo je u posljednjih nekoliko sati u Austriju iz Mađarske, priopćila je danas austrijska policija. Vlak sa oko 400 osoba krenuo je jutros za Beč, a drugi vlakovi trebaju krenuti tijekom dana, piše B92.

Prvi autobus sa izbjeglicama pristigao je u Austriju rano jutros oko 3 sata, ali i dalje pristižu novi autobusi iz Mađarske. Za izbjeglice koje ne budu željeli ostati u Austriji, vlasti u toj zemlji će omogućiti da nastave put ka Njemačkoj. Željeznica će tijekom dana organizirati više vlakova za prijevoz azilanata.

Oko pet tisuća izbjeglica s Bliskog istoka od jutros je prošlo kroz sabirni centar u Nickelsdorfu u Austriji, nedaleko od mađarske granice, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon što su mađarske vlasti popustile pritisku tisuća izbjeglica, Austrija je postala glavno odredište tisućama Sirijaca, Iračana i Afganistanaca koji su gotovo tijekom cijelog proteklog tjedna boravili na otvorenom u Budimpešti.

Kako je javio reporter AA iz sabirnog centra u Nickelsdorfu, vlakovi pristižu od ranih jutarnjih sati, a danas je u Austriju pristiglo oko pet tisuća izbjeglica u deset vlakova. Pri dolasku izbjeglicama je pružena osnovna pomoć u vidu hrane i vode, te usluga medicinskog osoblja.

Pakistanac (51) smrtno je stradao jučer dok je sa oko 350 izbjeglica pokušao pobjeći sa željezničke stanice u mjestu Bicske u Mađarskoj, gdje su vlasti držale oko 800 izbjeglica.

Policija navodi da su liječnici Pakistanca pokušavali vratiti u život, međutim, bezuspješno. Ističu da će o uzrocima smrti govoriti nakon što završe sa istragom, objavila je Anadolija.

Kopirati
Drag cursor here to close