Naša stranka Mostar

Revizore ne zanima kako se troši novac u Mostaru

Vijesti / Flash | 28. 08. 2015. u 11:27 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naša stranka Mostar smatra poražavajućim podatak da Ured za reviziju institucija u Federaciji BiH nije izvršio kontrolu poslovanja gradskih službi u Mostaru cijelih 14 godina, priopćeno je iz Naše stranke.

"Taj podatak, koji je dostupan na službenoj stranici Ureda za reviziju, nije alarmirajući samo zato što uredno i visoko plaćeni federalni službenici već 14 godina nisu ispunili svoje zakonom propisane obveze, već i zato što je rad federalnih revizora jedini način da se institucionalno provjeri kako je trenutni gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić troši novce svih građanki i građana Mostara", kazali su iz Naše stranke Mostar.

"Procjena je da je od 2013. do danas gradonačelnik Bešlić imao na raspolaganju ukupan proračunski iznos od oko 162 milijuna KM, a nijedanput nije morao da pred revizijom pravda način na koji je trošio te novce. S tim u vezi pozivamo Ured za reviziju institucija u FBiH da izvrši svoje zakonske obaveze i provjeri poslovanje u Gradu Mostaru s posebnim osvrtom na posljednje 3 godine u kojima nije bilo ni izbora, ni Gradskog vijeća, a gradonačelnik je bez izbornog legitimiteta imao odriješene ruke da troši novac kako mu volja", priopćili su iz Naše stranke.

"Naš tim za praćenje transparentnosti trošenja javnih prihoda nastavit će pratiti situaciju sa utroškom novaca svih građanki i građana Mostara i redovno ćemo izvještavati javnost o svim informacijama do kojih dođemo", poručili su iz NS Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close