Završnica

Regionalni projekt o trgovini ljudima privodi se kraju

Vijesti / Flash | 21. 09. 2014. u 08:59 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodna organizacija za migracije (IOM) privodi kraju realizaciju regionalnog projekta procjena 'Istraživanje potreba: regionalna situacija u borbi protiv trgovine ljudima u zapadnom Balkanu', koji je pokrenut krajem 2013. godine.

U okviru ovog projekta, IOM je proveo sveobuhvatnu analizu stanja borbe protiv trgovine ljudima u zemljama zapadnog Balkana, kao i procjenu trenutnih potreba regije.

Cilj projekta je stvaranje platforme za poboljšanje postojećih zakonskih odredbi, te nacionalnih i prekograničnih programa koji se bave pitanjem trgovine ljudima u regiji. Projekat je financiran od strane IOM-a i dodatno podržan sredstvima Vlade Italije preko Veleposlanstva u Sarajevu.

Na završnoj svečanoj ceremoniji koja će biti održana u ponedjeljak u Sarajevu prisutnima će se obratiti: Mladen Ćavar, zamjenik ministra sigurnosti BiH; Gianluca Rocco, IOM subregionalni koordinator za zapadni Balkan i šef Misije IOM-a u BiH; Ruggero Corrias, veleposlanik Italije u BiH; Anh Nguyen, regionalni specijalista za migracije iz Regionalnog ureda IOM-a u Beču održat će prezentaciju Finalnog izvještaja, te pregled zaključaka i preporuka, najavljeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH, a prenosi agencija Fena.

Kopirati
Drag cursor here to close