Sud i tužiteljstvo

Referent i vozač krali zaplijenjene cigarete

Vijesti / Flash | 12. 12. 2014. u 10:39 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužitelj Odjela II Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Nenada Petrovića (1966.) iz Sarajeva, Miće Trifkovića (1969.) također iz Sarajeva za kazneno djelo pronevjere u službi.

Kako se navodi u priopćenju, optužnica tereti Petrovića da je, kao službena osoba u Sudu BiH, radeći na poslovima referent-specijalista za izvršenje kaznenih sankcija i evidenciju privremeno oduzetih predmeta u Sudu BiH, u ožujku, svibnju, kolovozu i rujnu, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi prisvojio dokazni materijal-cigarete, u većoj količini iz predmeta KDP-a Suda BiH, kojima je imao pristup jer su mu kao uposleniku povjerene u službi.

Optuženi Trifković, kao uposlenik Tužiteljstva BiH, na radnom mjestu referent-specijalista vozač u Tužiteljstvu BiH, tereti se da je stavljanjem na raspolaganje službenog putničkog vozila Tužiteljstva BiH, iskorištavajući mogućnost da sa službenim vozilom može nesmetano ulaziti i izlaziti i izvan radnog vremena iz kompleksa pravosudnih institucija BiH, prevozio nezakonito prisvojene kartonske kutije cigareta, a sve s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi.

Na ovaj način, kako se navodi u optužnici, optuženi Petrović pribavio je protupravnu imovinsku korist u visini od 11.250 KM, a Trifković u visini od 1.500 eura.

Petrović se tereti da je počinio produženo kazneno djelo pronevjera u službi, a Trifković da je počinio produženo kazneno djelo pronevjera u službi - pomaganjem.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu Bosne i Hercegovine, priopćeno je danas iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close