Odvjetnici Bijele kuće

Razmatra se procedura smjene Donalda Trumpa?

Vijesti / Flash | 20. 05. 2017. u 09:21 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odvjetnici Bijele kuće razmatraju procedure smjene predsjednika, u pokušaju da se pripreme na ono što dužnosnici još uvijek vjeruju da je tek daleka mogućnost – suočavanje predsjednika Donalda Trumpa s pokušajima njegovog razrješenja s dužnosti, kazala su za CNN dva izvora koja su upućena u ove rasprave.

Dužnosnici Bijele kuće vjeruju da predsjednik ima podršku republikanskih saveznika u Kongresu i da se smjena neće dogoditi. Čak su i demokrati pokušali umiriti priče o smjeni zbog brige da bi takve priče mogle biti preuranjene.

Međutim, odvjetnici ureda pravnog savjetnika Bijele kuće konzultirali su se s ekspertima za smjenu predsjednika tijekom prošlog tjedna i počeli su prikupljati informacije o tome kako bi ova procedura bila obavljena, rekla je za CNN jedna osoba koja je upućena u ovo pitanje.

Bijela kuća najprije nije imala nikakav komentar na ovu priču. Nakon objave, jedan dužnosnik Bijele kuće je kazao da ''nije točno'' da odvjetnici Bijele kuće istražuju procedure smjene.

Ove rasprave dio su širih unutarnjih napora kako bi se osnažila predsjednikova pravna obrana, a koja se zakomplicirala nakon imenovanja posebnog savjetnika koji će istražiti rusko miješanje u izbore 2016. godine, izvještava CNN.

Kopirati
Drag cursor here to close