Pokušali joj ukrast torbu

Razbojnica napala staricu pred prolaznicima

Vijesti / Crna Kronika | 06. 05. 2016. u 07:05 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prolaznici u mostarskoj Ulici Mile Budaka, između Srednje prometne škole i hotela Ero, uhvatili su na djelu dvije mlade romske pljačkašice koje su se u srijedu oko 11 sati sleđa napale 88-godišnju staricu koja je u jednoj ruci držala štap, a u drugoj torbicu.

Vjerujući kako je riječ o lakoj meti, krenule su u bezobzirnu akciju, i to na očigled školaraca, putnika i gostiju dvaju kafića. Jedna je u trenu nesretnoj starici odvratila pozornost, a druga joj grubo povukla torbicu i oborila je na nogostup. Iako je zatiljkom snažno udarila o asfalt, krhka, ali hrabra starica, nije gubila prisebnost te je pružila neočekivan otpor. Unatoč snažnim trzajima, nije ispuštala svoje stvari pa je naposljetku posrnula i razbojnica Ramajana Čalić (21) iz Visokog, prijavljena u Kiseljaku, a nastanjena u Mostaru, što je bilo dovoljno da je prolaznici zadrže do dolaska policije. Njezina pratilja Mirsada Kukić iz Fojnice, nastanjena u Mostaru, imala je priliku pobjeći, ali se vratila tvrdeći kako je 'nevina'. Obje su ostale bez plijena i ulovljene, a policiji su, kako se moglo čuti, od ranije poznate po 'najstarijem zanatu', piše Večernji list BiH.

Razbojnica Ramajana je kada su je prolaznici uhvatili govorila kako je nju starica napala, što je izazvalo bijes okupljenih.

Prolaznici su komentirajući ovaj slučaj naveli kako su primijetili da romi sve češće napadaju, a uz nemoćne, najčešće napadaju strance i nitko im, valjda, ne može ništa. Policija ih privede, a oni samo broje svoja nedjela i nastavljaju po starome, i to sve bezobzirnije.

''Kada su u pitanju Romi, ovo je tek početak sezone uličnih pljački i džeparenja jer su im glavni ciljevi strani državljani koji su i vidno imućniji. Prvo uglavnom čine mladići, a drugo djevojke. Imamo već više situacija u kojima su Romkinje u paru potkradale strance. Stave maramu i glume Talijanke pa se lako pridruže skupini hodočasnika u Međugorju i središtu Mostara. Isto tako, jedna odvraća pozornost, a druga krade stvari iz torbi i džepova. Stoga, molimo građane za dodatni oprez te da svaku sumnjivu osobu i prijave'', navode iz PU Mostar.

Podsjetimo, početkom veljače maloljetni Romi su radi torbice napali četiri djevojke od kojih je jedna zadobila lakše tjelesne ozljede.

Glasnogovornik MUP-a HNŽ-a tada je za Bljesak.info rekao kako su u zadnje vrijeme postali su sve češći napadi romske populacije na građane u Mostaru, te su postali puno agresivniji i napadaju većinom mlađe ženske osobe.

''Da bi djeca skupila dovoljno novca, postala su puno agresivnija, često naspu mokraću u bocu i prijete kako bi iznudili novac. U Mostar dolaze početkom ljeta, najviše djeluju u Starom gradu, Fejićevoj i Franjevačkoj ulici, gdje nerijetko prose i džepare'', kazao je Marić, ističući kako Romi koji prose u Mostaru, najčešće nisu domicilni (iz Mostara) te su došli iz drugih krajeva BiH, jer je Mostar zbog klime i broja studenata 'plodno tlo' za njihov biznis.

Podsjetimo, Bljesak.info je prije četiri godine istraživao problem prosjačenja u Mostaru, gdje su u rješavanju ovakvog problema skoro svim nadležnim institucijama 'vezane ruke', a od tada se ništa nije promijenilo.

Kopirati
Drag cursor here to close