Demokratska fronta

Rat priopćenjima: SDA želi podijeliti Mostar

Vijesti / Flash | 11. 02. 2016. u 11:04 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mostar nije ni srpski, ni hrvatski, ni bošnjački, već je i srpski i hrvatski i bošnjački i ostalih građana Mostara'', navodi Gradski odbor Demokratske fronte Mostar, povodom posljednjih navoda Odbora SDA gradskog područja Mostar-Sjever iznesenih u javnosti.

Mostarski DF navodi kako želi građanima Mostara ponovno istaknuti da kreirani prijedlog o rješenju Mostara DF-SDP u potpunosti zastupa jednake interese svih naroda i građana Mostara bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost.

''Prijedlog je uređen na način da se svim narodima i građanima Mostara osigura: jednak politički utjecaj u odlučivanju, pruži prilika za ponovnu integraciju naroda i građana , što je narušeno posljednjih dvadeset godina i to politikom podjela vladajućih struktura SDA i HDZ a'', navodi Gradski odbor Demokratske fronte Mostar dodajući kako na tragu načela jednakopravnosti i ravnopravnosti svih građana smatra da niti jedna politička opcija pa tako ni SDA nema pravo ekskluziviteta predstavljanja i zastupanja cijelih naroda.

DF navodi kako jedino pravo u odlučivanju o Mostaru imaju njegovi građani, kome postojeće strukture osam godina uskraćuju osnovna građanska prava na izbore gradskih predstavnika, te tako svrstavaju građane Mostara i Mostar u sredine neciviliziranog djelovanja i postupanja.

''Toliko zaštitnici Bošnjaka brinu o interesima i potrebama građana Mostara koji dolaze iz Bošnjačkog naroda. SDA Mostar reagira na konkretno rješenje za jedinstven i cjelovit Mostar koga nude DF-SDP koji osigurava svima podjednaka prava u nedostatku civiliziranog i normalnog rješenja, od već poznatim djelovanjem podizanje straha i pokazivanjem na one koji žele promjene kriju se iza tobože ugroženih interesa naroda'', navodi mostarski DF i dodaje kako SDA sa svojim prirodnim koalicionim partnerom već dvadeset godina nije u stanju Mostar učiniti normalnom i funkcionalnom sredinom, koji će biti spominjan u europskim i svjetskim centrima kao ugodna i dopadljiva turistička destinacija sa zadovoljnim i sretnim građanima.

''Dvadeset godina nisu se uspjeli dogovoriti ni oko podjele grada Mostara što im je glavni cilj , a da ne govorimo o njihovoj volji za kreiranjem konkretnog rješenja za Mostar koji bi grad učinio funkcionalnom i zdravom sredinom++, navodi Gradski odbor Demokratske fronte Mostar

Kopirati
Drag cursor here to close