Reakcije iz Srbije

Rasim Ljajić: Rezolucija Europskog parlamenta je provokacija hrvatskih zastupnika

Vijesti / Flash | 28. 11. 2014. u 07:41 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednik Vlade Srbije i predsjednik Nacionalnog vijeća za suradnju s Haagom Rasim Ljajić ocijenio je danas da je rezolucija Europskog parlamenta o lideru radikala Vojislavu Šešelju provokacija hrvatskih zastupnika i dio izborne kampanje u Hrvatskoj.

On je ocijenio da rezolucija nije naišla na ozbiljniju reakciju europskih parlamentaraca.

"O tome govori činjenica da se o njoj raspravljalo samo jedan sat i da su u njoj uglavnom sudjelovali hrvatski zastupnici i još nekoliko zastupnika", rekao je Ljajić gostujući na B92, prenosi Tanjug.

Prema njegovim riječima, "čitava aktivnost" ima za cilj pojačati pozicije pojedinih hrvatskih kandidata pred predstojeće izbore i predstavlja dio parlamentarne kampanje za izbore koji će biti održani u Hrvatskoj naredne godine.

"Rezolucija nema ni pravni ni politički značaj. Tko može danas na bilo koji način pomisliti da je ova vlada Srbije usmjerena na stvaranje Velike Srbije... to bi značilo da i ja podržavam i sudjelujem u tom besmislenom i neostvarivom projektu", istaknuo je Ljajić.

Prema njegovim riječima, Srbija nema potrebu pridavati značaj rezoluciji EP-a kao ni deklaraciji koja je usvojena u Hrvatskom saboru.

"Mi na to nećemo mnogo se obazirati i tome pridavati neki veliki značaj, već težimo provođenju reformi i približavanje Srbiju Europskoj uniji", rekao je Ljajić.

Šešelj je, kako navodi Ljajić, u pravnom smislu, problem Haaga, a ne Srbije.

"Haag je svoj problem izvezao Srbiji, jer nisu mogli završiti predmet koji je bezrazložno trajao 11 godina i još uvijek traje. U političkom smislu on ne može ugroziti i destabilizirati Srbiju", smatra potpredsjednik Vlade Srbije.

On je dodao i da sve ono što Šešelj govori i radi ne može biti odgovornost Vlade Srbije.

"Šešelj ima svoju stranku, i ne može Vlada biti odgovorna za istupe bilo kojeg političara, pogotovo ne lidera oporbene stranke", zaključio je Ljajić.

Kopirati
Drag cursor here to close