Unatoč šuškanju

Radončićeva stranka neće u vlast ni u HNŽ-u

Vijesti / Flash | 23. 06. 2015. u 12:08 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hercegovačko-neretvanski Županijski odbor Stranke za bolju budućnost (SBB) oglasio se danas priopćenjem za javnost u kojem ističe da ne podržavaju politiku Stranke demokratske akcije u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

"Javnosti je poznat službeni stav SBB-a kada je u pitanju formiranje vlasti, a to je da mi ne želimo koalirati s radikalnim krilom SDA i na taj način podržati daljnju izolaciju Bosne i Hercegovine na putu kastvaranju proeuropske države koja neće biti turski privjesak niti pogodno tlo za širenje bliskoistočnih radikalnih ideja", stoji u priopćenju za javnost kojim se hercegovačko-neretvanski Županijski odbor SBB-a oglasio u povodu učestalih medijskih napisa o formiranju vlasti u toj županiji.

"Mi smo u tom pogledu, kao druga najjača stranka u Federaciji BiH i lider opozicije u ovom trenutku, pri stavu da nećemo biti smetnja procesima, zakonima, odlukama koje su u interesu građana, ali da ne želimo koalirati s onima na čijoj kritici smo dobili ogromno povjerenje građana", stoji u priopćenju.

Iz ŽO SBB-a ističu kako su pokazali javnosti da biti opozicija ne znači samo raditi protiv vladajuće strukture, nego pokazati odgovornost prema građanima i ne stvarati kaos i krize, a to su pokazali time što su podržali formiranje vlade u SBŽ-a.

"Građani ne smiju biti taoci neprincipijelnih politika i neprirodnih koaliranja na što smo ukazivali odmah poslije izbora kada je formirana koalicija SDA-HDZ-DF, a u novonastaloj krizi vlasti se to i potvrdilo, nažalost opet na štetu građana", mišljenja su u SBB-u.

Iz SBB-a podsjećaju da je ta stranka u izbornu kampanju ušla sa sloganom "uz narod", te poručuju da će do kraja aktualnog mandata ostati uz narod, te da niti jedna njihova odluka do sada nije išla, niti će ići na štetu građana.

"Vlast u HNŽ-u iza sebe ima katastrofalne rezultate, a odlaganje formiranja nove vlade samo stvara veću dubiozu, što nas kao odgovoran politički subjekt ne može ostaviti nijeme, ali i što druge političke subjekte koji vode proces formiranja vlasti u HNŽ (SDA i HDZ) tjera da u ozbiljnim, odgovornim i kadrovski potkovanim političkim faktorima kao što je SBB traže spas", smatraju u SBB-u HNŽ-a.

Podsjećamo, protekog tjedan održan je sastanak ogranaka HDZ-a BiH i SDA o formiranju vlasti na kojem je zaključeno kako će se tražiti partner koji će zamijeniti DF. 

Kopirati
Drag cursor here to close