je li od riječi?

Radončića Čović i Izetbegović guraju u Vijeće ministara, a on neće

Vijesti / Flash | 06. 11. 2015. u 14:42 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prioritet je konsolidacija županija u Federaciji, a potom će samo po sebi doći rješavanje problema na razini BiH, rekao je predsjednik Saveza za bolju budućnosti BiH Fahrudin Radončić u intervjuu za BHRT.

Dodao je kako će kao političar pomoći da zemlja bude što uspješnija, ali da je ulazak u Vijeće ministara najmanje njegov osobni interes. Istaknuo je da se njegovi federalni koalicijski pratneri, Dragan Čović i Bakir Izetbegović trude da on uđe u Vijeće ministara, ali da on ipak smatra da je prioritet konsolidacija županija i da se točno dogovore što u kojoj županiji žele.

Gostujući u emisiji Intervju Radija Bosne i Hercegovine, predsjednik Saveza za bolju budućnost kazao je da Demokratska fronta i njezin predsjednik Željko Komšić vode politiku loptica – skočica i da ne znaju što zapravo žele.

''Prvo napuste Federalnu vladu, pa za mjesec dana podnose tužbu da sud vrati njihove ministre na pozicije s kojih su sami otišli. Kažu da ih vlast ne zanima i da ih ne zanimaju fotelje, a onda ne žele napustiti županijsku i državnu vlast. Kada je državna razina u pitanju, ne smatram da SBB mora biti dio te priče. Da se ne lažemo, u ovom trenutku to je potpuno neefikasna Vlada. Više je SBB do nedavno imao zakonskih inicijativa pred Parlamentarnom skupštinom BiH, nego Vijeće ministara. Izvještaji o radu raznih agencija, izvještaji o susretima – to nije ozbiljan rad državne Vlade'', rekao je, između ostalog, Radončić.

Kopirati
Drag cursor here to close