Goražde

Radončić isključio iz stranke načelnika Goražda zbog koketiranja s SDA

Vijesti / Flash | 27. 11. 2014. u 16:09 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić, u skladu sa Statutom stranke i obvezom provođenja jedinstvene politike i principa SBB-a na svim razinama, donio je odluku o smjeni sa pozicije predsjednika Kantonalnog odbora (KO) SBB-a i isključenju iz stranke Muhameda Ramovića, inače načelnika općine Goražde.

Iz SBB naglašavaju da je ova odluka donesena povodom jučerašnjeg sastanka dijela KO SBB-a u Bosansko-podrinjskom kantonu (BPK) i pritisaka da SBB u tom kantonu formira vlast zajedno sa Strankom demokratske akcije (SDA).

Zaključci Predsjedništva SBB-a su vrlo jasni: SBB je druga stranka po broju osvojenih mandata u Federaciji BiH (FBiH), npr. u BPK, SDA ima šest zastupnika, a SBB pet, a Radončić je u tom kantonu superiorno prvi po broju glasova za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Tako značajan rezultat je ostvaren na osnovu argumentirane kritike katastrofalnog ekonomskog i političkog stanja u BiH.

SBB ne želi da iznevjeri svoje mnogobrojne birače, kao ni Radončić, koji je dobio više od 201.000 glasova jer se snažno i otvoreno suprotstavio dugogodišnjoj politici SDA koja je BiH dovela na prvo mjesto u Europi po nezaposlenosti i siromaštvu te nedopustivom zaostajanju na putu euroatlantskih integracija.

Rukovodstvo SBB-a procjenjuje da BiH i Bošnjaci moraju imati snažnu političku alternativu i opoziciju koja nikada neće ustuknuti pred poznatim političkim manipulacijama i političkom korupcijom kojom se pokušava obesmisliti iskazana volja građana za korjenitim promjenama i reformama.
Predsjedništvo SBB-a očekuje da će novoizabrani zastupnici SBB-a u Skupštini BPK slijediti politiku stranke i biti konstruktivna opozicija koja će djelovati u korist građana BPK i da se neće boriti za fotelje i osobni interes, priopćeno je iz SBB-a.

Kopirati
Drag cursor here to close