Najavljuju nerede

Radnici s granice se vraćaju u Tuzlu srušiti zgradu vlade

Vijesti / Flash | 28. 12. 2014. u 11:25 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radnici Fabrike obuće „Aida“, „Dite“, „Livnice“ i „Konjuha“ koji su u srijedu krenuli pješke prema Graničnom prijelazu Orašje, u namjeri da napuste Bosnu i Hercegovinu, trenutno se nalaze na spomenutom prijelazu gdje čekaju autobuse kako bi se vratili u Tuzlu.

''Trenutno čekamo autobuse koji su krenuli iz Tuzle. Kod bolnice ''Kreka'' čekat će nas zlatni ljiljani, sindikalci i narod, pa ćemo zajedno pred zgradu županijske Vlade koja je bila zapaljena, pa da je i srušimo.

Nek je nema nikako, svakako je džaba izgorila'', kazao je Hasan Užičanin, potpredsjednik Sindikata radnika Fabrike obuće ''Aida''.

Edina Aličić, predsjednica Sindikata ove fabrike kazala je da su radnici mnogo toga očekivali ali da je svaka nada izgubljena.

''Ovo tko nije doživio ne može shvatiti. Ovo je pamćenje za cijeli život. Neće se ovako završiti, idemo dalje'', istaknula je Aličić.

Podsjećamo, kolona obespravljenih radnika stigla je jutros na granični prelaz u Orašju s namjerom da napusti BiH, ali su im granični policajci rekli da u Hrvatsku mogu preći samo uz važeće putne isprave.

Neki od radnika su danas uspjeli prijeći granicu, ali su se iz solidarnosti vratili u BiH. 

"Nas četvorica s putovnicom smo prešli granicu jer smo željeli dokazati našim vlastima da smo sposobni prijeći granicu, ali smo se opet vratili među svoj narod koji ne bi nikada ostavili'', poručio je jutros Užičanin, koji sada poziva na rušenje zgrade Vlade u Tuzli.

Kopirati
Drag cursor here to close