Opomena

Radnici pretukli inspektora

Vijesti / Flash | 30. 05. 2016. u 12:58 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Republički vodni inspektor pretučen je danas tijekom službene kontrole kod gospodarskog subjekta "Rašo" d.o.o. u Osječanima kod Doboja, objavile su Nezavisne novine.

Iz Republičke uprave za inspekcijske poslove potvrdili su kako se incident dogodio kada su tri republička vodna inspektora, u okviru redovnog inspekcijskog nadzora, danas trebala izvršiti kontrolu uređenja vodotoka i eksploatacije šljunka.

"Dolaskom inspektora na lice mjesta, od kojih je jedna inspektorica, radnici koji su zatečeni nisu dozvolili vršenje kontrole već su prvo verbalno, a zatim i fizički nasrnuli na inspektore", rečeno je iz Republičke uprave za inspekcijske poslove.

Dok je jedan od inspektora pokušavao da spriječi incident, osobe koje su zatečene na mjestu događaja nasrnula su na drugog inspektora i nisu dozvolili inspektorici da pozove policiju.

"Ozlijeđeni inspektor je službenim automobilom prebačen u Dom zdravlja u Doboju, a o događaju je obaviještena policija", navodi se u priopćenju.

Republička uprava za inspekcijske poslove očekuje da će pripadnici MUP-a Republike Srpske poduzeti sve potrebne mjere u cilju sankcioniranja napadača, jer napad na službenu osobu, kako napominju, predstavlja krivično djelo.

"Podsjećamo da ovo nije prvi put da su inspektori izloženi napadima. Bilo je slučajeva gdje su inspektori fizički napadnuti, gdje su im otimani mobilni telefoni, skidani kotači s automobila, pa čak i ekstremnih situacija gdje su im životi bili ugroženi prijetnjom vatrenim oružjem", ističu iz Republičke uprave za inspekcijske poslove.

Bez obzira na prijetnje, kako poručuju, oni će i dalje da rade svoj posao i nikome neće da dozvole da vrši pritisak na inspektore.

"Očekujemo od drugih nadležnih organa da poduzmu mjere u cilju zaštite naših službenika, kao i od predstavnika poslodavaca i sindikata da pruže podršku inspektorima na terenu", istaknuto je u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close