U ponedjeljak u Mostaru

Radna večera Čovića i Radončića

Vijesti / Flash | 15. 08. 2016. u 14:54 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH i lider HDZ-a Dragan Čović izjavio je danas novinarima u Širokom Brijegu da će večeras imati radnu večeru s liderom Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudinom Radončićem. Kazao je da sastanak mora biti održan, jer se samo razgovorom mogu riješiti problemi.

''Mi živimo na način da komuniciramo, između ostalog tako razgovarajući i rješavamo probleme. Ja ću večeras imati radnu večeru s gospodinom Fahrudinom Radončićem, a vidjet ćemo kad će biti prigoda u narednih nekoliko dana da sjednemo i s gospodinom Izetbegovićem, koji bi svakako mogao kontaktirati Milorada Dodika, da pokušaju riješiti ove probleme oko Srebrenice. To mogu i bilateralno bez nas'', kazao je Čović novinarima u Širokom Brijegu, gdje je došao na svetu misu povodom blagdana Velike Gospe.

Radna večera Čovića i Radončića će se najvjerojatnije održati u Mostaru, međutim Čović nije htio precizirati lokaciju niti vrijeme večere.

Podsjetimo, Čović je ovaj sastanak najavio početkom prošlog tjedna, navodeći kako će to biti jedan opušten satsanak koji bi trebao okončati emotivne istupe u medijima. Najavio je i da će u konstruktivnoj atmosferi tražiti rješenja za probleme u Federaciji.

Inače, Čović je ranije u javnosti zatražio izmjene mehanizma koordinacije kojeg su nedavno usaglasili Izetbegović, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik te premijeri vlada RS i FBiH. Čović je rekao da je neophodno uvrstiti "ispravke i dopune" u dogovor o mehanizmu koordinacije.

''Mi smo iznijeli naš stav, o krucijalnim pitanjima o BiH kao državi ne može se odlučivati na takav način već to mora biti kroz institucije, uz predstavnike svih naroda. Zanemariti pitanja županija bilo bi neprincipijelno. Mi smo kazali gdje želimo da se spominju entiteti i županije. Očekujem da neko predloži izmjene i dopune tog dokumenta, rekli smo svoj stav'', rekao je Čović.

Kopirati
Drag cursor here to close