Član Predsjedništva BiH

Radmanović: Problem nisu sigurnosne službe već političari

Vijesti / Flash | 02. 08. 2014. u 05:08 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović ocijenio je da se izjave bošnjačkih političara povodom dvostrukog ubojstva u Trnopolju kod Prijedora mogu tumačiti kao podrška militantnom vehabijskom pokretu u BiH.

- Sadašnji potpredsjednik Narodne skupštine (Ramiz Salkić), koji je kandidat za predsjednika Srpske, davao je potpuno neprimjerene ocjene tom događaju i sada se ne javlja kada vidi da je pogriješio", rekao je sinoć Radmanović za Radio-televiziju Republike Srpske.

Radmanović je istaknuo da se na problem djelovanja vehabijsko-selefijskog pokreta u BiH ukazuje, ali kao da se to ne želi vidjeti, te istaknuo da taj pokret može da učini "tko zna što na ovom i prostoru EU".

On je podsjetio da je u Beču centar vehabijskog pokreta u Europi i da to znaju sve sigurnosne službe, te da ovdašnje vehabije dobivaju instrukcije iz Beča.

Kada je riječ o vehabijama u BiH, Radmanović je istaknuo da nisu problem sigurnosne službe već političari.

- Ako postoji politička volja da to pitanje riješimo, onda će službe veoma brzo uraditi svoj posao. Ali, ako političari podržavaju takav način djelovanja i takvu organizaciju, onda su službe sigurnosti u drugom planu i to je onda ogromna opasnost", rekao je Radmanović.

On je naglasio da se tako nešto mora promijeniti, ali da se odvija sporo, te napomenuo da ne govori o vehabizmu kao jednom od učenja u islamu, koji je problem Islamske zajednice.

Radmanović je napomenuo da javnost generalno nije dovoljno obaviještena koliko je osoba s prostora Balkana prisutno u sukobima u Iraku, Siriji, a vjerojatno sada i u Libiji.

Kopirati
Drag cursor here to close