Kredibilnost dokazana

Rad Vijeća ministara: Značajno dinamiziran put europskih integracija

Vijesti / Flash | 24. 05. 2016. u 20:17 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je, obraćajući se na sjednici Zastupničkog dom Parlamentarne skupštine BiH nakon rasprave o Izvještaju o radu Vijeća ministara BiH za 2015. godinu, ocijenio da je dinamiziran put europskih integracija.

Po njegovim riječima, kredibilnost u toj oblasti je pokazao i najbolje izvješće koje je BiH do sada dobila u oblasti europskih integracija i sama predaja aplikacije za članstvo.

Dinamika

''Značajno smo dinamizirali put europskih integracija. Direkcija za europske integracije (DEI) je stavljena u svoju punu funkciju i u potpunosti je spremna za prihvaćanje i odgovaranje na upitnik, za prevođenje potrebnih materijala i koordinaciju svih institucija koje su vezane za pitanje upitnika'', kazao je Zvizdić.

Naveo je da se Vijeće ministara BiH slaže s prijedlogom iznesenim tijekom zastupničke rasprave, da naredni put bude napravljen zaseban izvještaj o europskim integracijama koji će biti pripremljen za Zajedničko povjerenstvo za europske integracije i za oba doma državnog parlamenta.

Zvizdić je podsjetio zastupnike da je ovo Vijeće ministara imenovano 1. travnja 2015. godine, tako da se ovo izvješće, na neki način, odnosi na devet mjeseci rada u prošloj godini.

Ocijenio je da je ovo Vijeće ministara BiH svojim radom značajno prevladalo postojeće zastoje.

50 posto više sjednica

''Održali smo gotovo 50 posto više sjednica i usvojili od 30 do 50 posto više materijala nego bilo koje Vijeće ministara u prošloj dekadi, a što je rezultiralo dinamiziranjem europskoga puta kao i značajnim rastom svih vitalnih ekonomskih parametara te jačanjem svih onih sektora ili prioriteta kojima smo posvećeni'', naveo je predsjedatelj Vijeća ministara BiH.

Konstatirao je da su principi na kojima se ranije djelovalo značajno prevaziđeni i značajno unaprijeđeni u smislu efikasnosti rada i pozitivnih efekata koje taj rad ima na sve oblasti života, rada, društvenih, ekonomskih i socijalnih kretanja, a koja su u nadležnosti Vijeća ministara".

''Kada govorimo o razini sigurnosti u BiH, to smo prepoznali kao jedan od važnih prioriteta. Stabilnost, sigurnost BiH i regije je preduvjet za ozbiljan ekonomski razvoj. Prilikom kreiranja proračuna smo povećali proračune u svim policijsko-obavještajnim agencijama na razini BiH, Sudu i Tužiteljstvu, kao i Agenciji za borbu protiv korupcije'', podsjetio je Zvizdić.

Time smo, dodao je on, poslali signal da želimo raditi na jačanju prava i na povećanju razine sigurnosti u BiH i samoj regiji.

Po njegovim riječima, svi vitalni ekonomski parametri u BiH su u porastu.

''Značajno je unaprijeđena regionalna suradnja čime su ipak relaksirani odnosi u samoj regiji'', kazao je Zvizdić.

Kopirati
Drag cursor here to close