Dobro im u Hrvatskoj

Puzigaća: Hrvati se ne žele vratiti u RS

Vijesti / Flash | 17. 03. 2017. u 10:35 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Udruženja radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske s državljanstvom BiH Nikola Puzigaća smatra da Hrvati, iako im je u potpunosti vraćena imovina, ne žele vratiti u Republiku Srpsku jer su u Hrvatskoj zauzeli srpske kuće i stanove.

Puzigaća je rekao Srni da su netočne tvrdnje hrvatskog predsjednika Kolinde Grabar Kitarović u kojima se navodi da u Republici Srpskoj gotovo da nema povratka izbjeglica, piše Srna.

"Potpuno je neprihvatljivo da hrvatski dužnosnici godinama ukazuju na to da netko, navodno, Hrvatima brani povratak u Republiku Srpsku, dok ih s druge strane ne zanima to što Hrvatska godinama opstruira Srbima povrat stečenih prava u toj državi - radnih, mirovinskih, imovinsskih, stanarskih", istakao je Puzigaća.

On je zaključio da hrvatske vlasti ne žele da se održi zajednička sjednica Vlade Hrvatske i Savjeta ministara BiH, na kojima bi trebalo da se razgovara o stečenim pravima Srba u Hrvatskoj, a čiju su mogućnost održavanja ranije najavljivali dužnosnici BiH.

Hrvatski predsjednik Kolinda Grabar Kitarović rekla je jučer u Neumu na otvaranju naučne konferencije "Hrvati BiH - nositelji europskih vrijednosti" i da u Republici Srpskoj gotovo da nema povratka izbjeglica, a da se u Federaciji BiH nastavlja majorizacija Hrvata. 

Kopirati
Drag cursor here to close