Jer ja sam skitnica...

Putovanjima nikad kraja: Zlatko Lagumdžija putuje i kao bivši šef bh. diplomacije

Vijesti / Flash | 20. 05. 2015. u 08:46 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija pozvan je zajedno s 10 bivših predsjednika europskih država i vlada da na dvodnevnom samitu Europske unije i istočnih susjeda na predsjedničkoj razini u Rigi da svoje viđenje politike EU prema susjedima.

''S predsjednikom Latvije Andrisom Berzinšomi predsjednicom vlade Laimdota Straujuma , danas smo Vaira Vike-Freiberga(Latvija), Valdis Zatlers (Latvija), Petar Stoyanov (Bugarska), Viktor Yushchenko (Ukrajina), Emil Constantinescu (Rumunija), Danilo Turk (Slovenija), Boris Tadić(Srbija), Iveta Radicova (Slovačka), Zlatko Lagumdžija (Bosna i Hercegovina) i Redjep Mejdani (Albanija), u vrlo otvorenom i produktivnom razgovor, proveli nekoliko sadržajnih sati'', objavio je Lagumdžija na svom facebook profilu.

Prekosutra Latvija predsjedava dvodnevnim Samitom Evropske Unije i Istonih susjeda na predsjednikom nivou. Pozvan sam...

Posted by Zlatko Lagumdžija on Tuesday, May 19, 2015

Bivši šef bh. diplomacije navodi da je skup u glavnom gradu Latvije posvećen europskoj politici prema susjedima dobra prilika da se sa čelnim ljudima EU razgovara o zapadnom Balkanu i Bosni i Hercegovini.

''Problemi koje imamo su naši i samo ih mi možemo riješiti, ali je uključenost međunarodne zajednice, a posebno naših prijatelja, od neprocjenjive važnosti'', navodi Lagumdžija.

Kopirati
Drag cursor here to close