Odluka SIP-a

Putinovom rivalu zabranjeno kandidiranje na izborima

Vijesti / Flash | 15. 06. 2017. u 13:14 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski opozicijski lider Aleksej Navalni ne može biti protukandidat Vladimiru Putinu na predsjedničkim izborima sljedeće godine zbog ranije presude za utaju, izjavila je je čelnica ruske izbornog povjerenstva za tamošnju televiziju, prenosi Reuters.

Navalni, žestoki Putinov kritičar rekao je da se želi kandidirati za predsjednika u ožujku sljedeće godine. Sam Putin, koji dominira ruskom političkom scenom 17 godina, trebao bi se, prema očekivanju, kandidirati za svoj četvrti mandat, ali to još službeno nije potvrdio.

Kao organizator velikih demonstracija usmjerenih protiv vlasti, Navalni je postao vodeći opozicijski lider ali se suočio s problemima kada je osuđen na pet godina zatvora uvjetno zbog utaje. On je tvrdio da je slučaj i pokrenut zbog njegove namjere da se kandidira na izborima.

Ella Pamfilova, čelnica Središnjeg izbornog povjerenstva je za TV Rain izjavila da nema govora da će njegova kandidatura biti odobrena.

''Nema šanse da bude registriran zbog osuđujuće presude'', navela je Pamfilova.

Navalnijevi suradnici tvrde da vlast blefira i pokušava ga spriječiti da nastavi djelovati. Trenutno je opozicionar u jednomjesečnom zatvoru zbog organiziranja demonstracija bez dozvole.

Kopirati
Drag cursor here to close