Odlazak diplomata

Putin: Zastoj u odnosima sa SAD-om bi mogao potrajati

Vijesti / Flash | 30. 07. 2017. u 19:21 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je u nedjelju da 755 američkih diplomata mora napustiti tu državu poslije najnovijih američkih sankcija protiv Mosvke i upozorio da bi zastoj u odnosima sa SAD-om mogao potrajati.

Ministarstvo vanjskih poslova Rusije ranije je od SAD-a zatražilo da do rujna smanji broj svojih diplomata u Rusiji na 455 - isto koliko Rusija ima u SAD-u, podsjeća agencija.

''Više od 1.000 ljudi je radilo i još radi u američkom veleposlanstvu i konzulatima'', rekao je Putin u intervjuu za televiziju "Rusija-24" i dodao da "755 osoba mora prestati s aktivnostima u Rusiji".

Dodao je da se u skorije vreme ne može očekivati poboljšanje odnosa s Washingtonom.

''Dovoljno dugo smo čekali nadajući se da će se situacija možda popraviti'', rekao je Putin.

Kako su agencije prethodno prenijele, američki Senat je velikom većinom glasova u četvrtak odobrio uvođenje novih sankcija Rusiji, Iranu i Sjevernoj Koreji.

Nakon toga Moskva je predložila američkoj strani da broj diplomatskog i tehničkog osoblja iz američke veleposlanstava u Moskvi i generalnog konzulata smanji tako da bude jednak broju ruskih diplomata i tehničkog osoblja u SAD-u i zabranila američkom veleposlanstvu da koristi objekte za odmor i rekreaciju koje je imala na raspolaganju.

Kopirati
Drag cursor here to close