Poruke iz Rusije

Putin 'smekšava' situaciju: Sa zapadnim zemljama možemo imati normalnije odnose

Vijesti / Flash | 19. 04. 2014. u 10:21 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski predsjednik Vladimir Putin ocijenio je u subotu da "ništa ne sprječava" normaliziranje odnosa između Rusije i Zapada koji prolaze kroz najgoru krizu od 'hladnog rata' zbog situacije u Ukrajini.

"Mislim da nema ničeg što bi sprječilo normaliziranje suradnje", izjavio je Putin u tv-intervjuu. "To ne zavisi od nas ili ne samo od nas. To zavisi od naših partnera", dodao je on.

Ova opaska je uslijedila dva dana nakon što je u Ženevi, mimo svakog očekivanja, potpisan sporazum između Rusije, Ukrajine, SAD-a i Europske unije koji bi trebao omogućiti smanjivanje ukrajinske krize.

Ruski predsjednik je također ocijenio da bi Rusija mogla imati bolje odnose s NATO-om i njegovim novim glavnim tajnikom bivšim norveškim premijerom Jensom Stoltenbergom.

"Mi imamo vrlo dobre odnose, podrazumijevajući i osobne. To je vrlo ozbiljna i odgovorna osoba", kazao je on. Vladimir Putin je ovog tjedna optužio aktualnog glavnog tajnika NATO-a Andersa Fogha Rasmussena da je tajno snimao privatni razgovor s njim dok je bio danski premijer.

Kopirati
Drag cursor here to close