Unapređenje suradnje

Putin: Rusija snažno podržava dogovor konstitutivnih naroda u BiH

Vijesti / Flash | 09. 11. 2016. u 13:49 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanik Bosne i Hercegovine u Ruskoj Federaciji Mustafa Mujezinović uručio je danas vjerodajnice predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Vladimiroviču Putinu.

Nakon svečanosti predaje vjerodajnica, veleposlanik Mujezinović je zahvalio predsjedniku Putinu na potpori koju Ruska Federacija pruža Bosni i Hercegovini, te izrazio nadu da će u nadolazećem razdoblju ekonomska suradnja između dvije države biti unapređena.

Kako je priopćeno iz Ministarstva vanjskih poslova BiH, predsjednik Putin je potvrdio da administracija Ruske Federacije radi na stvaranju preduvjeta u tom pravcu.

Naglasio je da će u prosincu biti dvadeseta godišnjica uspostave diplomatskih odnosa između Ruske Federacije i Bosne i Hercegovine, te da njegova Vlada snažno podržava dogovor konstitutivnih naroda u BiH.

Tijekom ceremonije održane u Kremlju, u svom uvodnom obraćanju, predsjednik Putin je govorio o vanjskoj politici Ruske Federacije i nastojanjima njegove administracije da, prije svega, poboljša ekonomske odnose sa zemljama svijeta i obnovi suradnju sa Sjedinjenim Američkim Državama u trenutku neposredno nakon predsjedničkih izbora koji su u mnogome bili opterećenje za globalne međunarodne odnose.

Naglasio je potrebu diplomatskog rješavanja sukoba, posebno onoga u Siriji, priopćeno je iz MVP-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close