''Borba protiv zla''

Putin pozvao na borbu protiv Islamske države

Vijesti / Flash | 29. 06. 2015. u 12:47 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom iznenadnog susreta sa sirijskim ministrom vanjskih poslova, ruski predsjednik Vladimir Putin u ponedjeljak je izrazio podršku sirijskom predsjedniku Basharu Assadu i pozvao je sve bliskoistočne zemlje da udruže snage u borbi protiv militanata Islamske države.

U ratu u Siriji, koji je počeo prosvjedima u ožujku 2011. godine, ubijeno je više od 200.000 ljudi. Rusija, koja tradicionalno ima snažne veze sa Sirijom, smatra se ključnom zemljom za mirno rješenje sirijskog sukoba i ranije je odbacivala sugestije da bi Assadova ostavka mogla pomoći u okončanju rata.

Sirijski ministar vanjskih poslova Walid al-Moallem održao je razgovore s ruskim kolegom Sergejom Lavrovom u ponedjeljak i nakon toga je otišao u Kremlj na razgovore s Putinom, prenosi AP.

Ruske novinske agencije navele su Putinove riječi sirijskom ministru da je ruska politika "podrške Siriji, sirijskom rukovodstvu i sirijskom narodu ostala nepromijenjena".

Putin je također ponudio ostalim bliskoistočnim zemljama da pomognu Siriji u borbi protiv naoružanih islamskih grupa koje sada kontroliraju dijelove sirijske prijestolnice i velike dijelove njenih predgrađa.

Putin je kazao da kontakti Moskve sa zemljama u regiji, među kojima su Turska i Saudijska Arabija, "pokazuju da svi žele doprinijeti u borbi protiv tog zla", misleći na militante Islamske države.

Kopirati
Drag cursor here to close