Poruka UN-u

Putin: Osudite vojnu operaciju Ukrajine na istoku zemlje; Merkel odgovorila

Vijesti / Svijet | 16. 04. 2014. u 06:27 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski predsjednik Vladimir Putin zatražio je od UN-a i međunarodne zajednice da osude "neustavne" akcije Kijeva na istoku Ukrajine, priopćio je Kremlj u utorak.

''Vladimir Putin naglasio je da ruska strana očekuje od UN-a i međunarodne zajednice da osude neustavne akcije Kijeva (u istočnoj Ukrajini)'', navodi u priopćenju pres-služba Kremlja, prenosi Russia Today.

Putin je telefonski razgovarao s čelnikom Svjetske organizacije Ban Ki-Moonom i raspravljali su o jačanju napetosti u Ukrajini izazvanom sigurnosnom operacijom Kijeva.

Merkel nazvala Putina

Njemačka kancelarka Angela Merkel nazvala je ruskog predsjednika Vladimira Putina kako bi razgovarali o situaciji u Ukrajini.

Iz njenog ureda je priopćeno da su ona i Putin imali "drugačiju procjenu dešavanja" u Ukrajini tijekom telefonskog razgovora kasno u utorak navečer, javio je Associated Press.

U priopćenju se ističe da je razgovor bio fokusiran na pripreme za planirani sastanak viših diplomata iz Rusije, Ukrajine, Sjedinjenih Država i Evropske unije u Ženevi u četvrtak.

U utorak, ukrajinske snage su se sukobile s naoružanim napadačima na manjem aerodromu nakon što je vršitelj dužnosti predsjednika Oleksandar Turčinov najavio "antiterorističku operaciju" protiv naoružanih, proruskih pobunjenika koji su preuzeli kontrolu nad brojnim zgradama u istočnom dijelu zemlje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close