Smanjiti i otkloniti

Putin na Krimu: Utjecaj države na medije treba smanjiti

Vijesti / Flash | 21. 08. 2017. u 06:19 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da utjecaj države na internet i na medije treba "smanjiti, pa i otkloniti" dok su medijski prostor i internet u Rusiji izloženi pritisku vlasti.

"Ako samo društvo uvodi sustav moralnih i etičkih filtara, bilo bi dobro smanjiti, pa i otkloniti - a bolje bi bilo ovo potonje - utjecaj države u tom procesu", rekao je Vladimir Putin obraćajući se na Krimu sudionicima Nacionalnog obrazovnog foruma za mlade na Krimu, piše Hina.

"Ono što zakon zabranjuje treba biti zabranjeno svugdje, na internetu, na televiziji i u drugim glasilima", ipak je dodao Putin rekavši kako je "u kontaktu, iako ne stalnom, s direktorima naših glavnih televizijskih mreža".

Ove izjave dolaze u vrijeme strožeg nadzora koji zadnjih godina provode ruske internetske vlasti, a ta tendencija trenutačno jača u prilikama borbe s terorizmom. Ruska se oporba u velikoj mjeri koristi internetom.

Tako je ruski parlament u srpnju donio zakon kojim u zemlji zabranjuje korištenje "anonymizersa", internetskih usluga koje omogućuju anoniman pristup mrežnim stranicama koje su blokirane u zemlji.

Kopirati
Drag cursor here to close