Provjera

Putin digao vojsku

Vijesti / Flash | 25. 08. 2016. u 08:10 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo obrane Rusije objavilo je kako je predsjednik Vladimir Putin naredio novu iznenadnu provjeru borbene gotovosti Oružanih snaga.

Provjera će obuhvatiti Južni, Zapadni i Središnji okrug, kao i Sjevernu flotu, Zračno-svemirske snage i Vojno-desantne snage, objavio je ministar obrane, general Sergej Šojgu.

"Danas će, u skladu s odlukom vrhovnog zapovjesnika Oružanih snaga Rusije, početi još jedna u nizu iznenadnih provjera. Vojske Južnog, dijela snaga Zapadnog i sredstava Zapadnog i Središnjeg vojnog okruga, Sjeverne flote, Glavna zapovjedništva provjerit će borbenu gotovost", objavio je Šojgu na sjednici kolegija Ministarstva obrane Rusije.

Provjera će trajati od 25. do 31. kolovoza, prenijela je Srna. Usporedo s tim, kako je rekao Šojgu, u Južnom vojnom okrugu već je u tijeku aktivna priprema strateških vojnih vježbi "Kavkaz-2016 ".

"Organi vojne uprave, vojnih jedinica i odreda za specijalnu i materijalno-tehničku logistiku su tijekom 12 specijalnih vježbi izvršavali zadatke blagovremenog raspoređivanja trupa", rekao je ministar.

Šojgu je naložio da se informiraju vojni atašei stranih država o početku iznenadne provjere borbene gotovosti vojske.

Kopirati
Drag cursor here to close