Jutarnje ludilo

Pucnjave u Sarajevu: U vatrenim okršajima dvoje teško ozlijeđenih

Vijesti / Crna Kronika | 18. 10. 2015. u 07:31 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Sarajevu je u nedjelju došlo do pucnjave, nakon koje je uhićena jedna osoba. Kako je za Klix potvrđeno iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo pucnjava se dogodila oko 6:30 u sarajevskoj ulici Avde Sumbula.

Jedna osoba je privedena, a druga je zadobila teške tjelesne ozljede u vidu prijeloma noge. Policija vrši očevid i radi na rasvjetljavanju ovog događaja.

Kako se saznaje s mjesta događaja, više hitaca je ispaljeno na automobil BMW X5. U pucnjavi je ranjen slučajni prolaznik, starac koji je krenuo u džamiju. Prevezen je u Univerzitetski klinički centar Sarajevo, gdje mu je ukazana liječnička pomoć.

"P. S. (1940.) je zadobio ustrijelnu ranu i frakturu lijeve potkoljenice. Smješten je na Kliniku za ortopediju", izjavila je za Klix šefica Službe za odnose s javnošću UKCS Azra Dedajić.

U pucnjavi koja se jutros dogodila u sarajevskom naselju Ciglane ranjena je jedna osoba. Kako je za Klix potvrđeno iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo, dojava o pucnjavi koja se dogodila u ulici Merhemića trg u naselju Ciglane u Sarajevu, stiga je jutros oko 5:00 sati.

Muškarac inicijala M. M. (1987.) je zadobio ustrijelnu ranu desne potkoljenice, a napadač je pobjegao. Ozlijeđenom M. M. je liječnička pomoć ukazana u Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo.

Policija radi na pronalasku muškarca koji je upotrijebio vatreno oružje.

U ulici Vilsonovo šetalište kod zgrade Općine Novo Sarajevo sinoć je izgorio automobil marke Renault, potvrđeno je za Klix u MUP-u Kantona Sarajevo. Vatrogasci i policija su bili na lokaciji, a kako je rekao dežurni operativni u Prvoj vatrogasnoj brigadi, dojavu su dobili u 22:20 sati.
Kopirati
Drag cursor here to close