Razmjena vatre

Pucnjava Za Beglukom: Zaštitari ranili razbojnika

Vijesti / Crna Kronika | 31. 08. 2015. u 16:07 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U jutrošnjoj pucnjavi u sarajevskom naselju Širokača sudjelovali su pljačkaši i pripadnici zaštitarske agencije GAMA AA Security, a u razmjeni vatre ranjene su dvije osobe, piše Klix. Kako je jutros iz MUP-a Kantona Sarajevo potvrđeno za Klix, dojava o pucnjavi u naselju Širokača u Sarajevu, u kojoj su ozlijeđene dvije osobe, stigla je oko 3:05 sati, a sada su poznati i detalji.

Naime, policija je obaviještena da je u tijeku pljačka u prodavnici TD Marketi u sarajevskoj ulici Za Beglukom. Na mjestu događaja je došlo do razmjene vatre između zaštitara agencije GAMA AA Security i pljačkaša. Jedan zaštitar je zadobio ozljedu iznad arkade lijevog oka.

Policijski službenici su u Tandarevoj ulici pronašli muškarca inicijala H. J. (1988.) sa ozljedama u predjelu abdomena. On je prevezen u Univerzitetski klinički centar Sarajevo, gdje mu je ukazana liječnička pomoć, te je zadržan na liječenju.

Na mjestu pucnjave pronađena je automatska puška AK 47 i pištolj marke CZ, kao i putnički automobil Audi A6, koji su koristili pljačkaši. U automobilu je pronađena velika količina cigareta. Provjerom je ustanovljeno da je Audi ukraden u ulici Obala Kulina Bana 10. kolovoza.

Na mjestu događaja je pronađen i pištolj marke Glock, koji pripada uposleniku zaštitarske agencije. Pljačkaš inicijala H. J. je danas lišen slobode u 14 sati u UKCS, te je pod nadzorom policijskih službenika. Policija radi na pronalasku drugog pljačkaša čiji je identitet poznat, objavio je Klix.

Kopirati
Drag cursor here to close