Likvidacija

Pucnjava u središtu Podgorice: Likvidiran 'kralj' kokaina

Vijesti / Crna Kronika | 16. 08. 2015. u 13:13 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Podgoričanin Aleksandar-Aco Brajović (47) preminuo je sinoć u Kliničkom centru Crne Gore nedugo nakon što je teško ranjen u podgoričkom naselju Zabjelo.

Na Brajovića je oko 20 sati ispaljeno oko 15 hitaca na semaforima kod pasarele na Zabjelu. Nakon ranjavanja 47-godišnjak je prebačen u KCCG, gdje su mu se liječnici borili za život na operacijskom stolu. Brajović se u trenucima pucnjave nalazio u skupocjenom vozilu - džipu 'Range rover'.

Prema neslužbenim podacima podgoričkih 'Vijesti' iz podgoričke policije, ubojice su pratile Brajovića i čekale pogodan momenat da ga likvidiraju. To se dogodilo kada je Brajović automobilom zastao na semaforu.

Ubojice su munjevito 'vespom' prišle sa desne strane 'Range rovera' i u njega ispalile smrtonosne hice. Tada je Brajović, tvrde iz policije, dao gas, dok je na semaforu još bilo crveno svjetlo, i zakačio 'Audi' karavan, koji je prolazio kroz raskrižje.

Brajovićev 'Range rover' nastavio je kretanje Ulicom Radosava Burića van kolnika u smjeru vrtića na Zabjelu. Prema tvrdnjama očevidaca, džip Brajovića je pukom srećom izbjegao djecu, koja su se tu igrala. Nakon 50 do 100 metara Brajovićevo vozilo se zaustavilo na metar i pol ispred jedne od zgrada.

Aleksandar Brajović prije nekoliko godina osuđen je pravosnažno na četiri i pol godine zatvora zbog šverca tri i pol kilograma kokaina. Iz policije su kazali neslužbeno 'Vijestima' da prvi podaci ukazuju da je Brajovićeva likvidacija naručena i unaprijed isplanirana.

"Veze ubijenog sa distribucijom narkotika usmjeravaju istragu u tom pravcu", kazao je neslužbeno izvor iz policije. Podgorička policija postavila je blokade u dijelu grada u kojem su dobili informaciju da su se ubojice uputile 'vespom'.

Kopirati
Drag cursor here to close