Briješće

Pucnjava u Sarajevu, dvoje izrešetanih

Vijesti / Crna Kronika | 18. 07. 2015. u 22:34 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U pucnjavi koja je dogodila u subotu navečer u sarajevskom naselju Briješće ranjene su dvije osobe, potvrđeno je za Klix u Oprerativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo.

Pucnjava je prijavljena u 22:28 sati, a dogodila se u ulici Orahovačka. Vozilom Hitne pomoći su dvije ozlijeđene osobe prebačene na Kliniku urgentne medicine KCUS-a.

Osoba koja je pucala iz vatrenog oružja se udaljila sa mjesta nesreće, te pripadnici sarajevske policije tragaju za počiniteljem ovog kaznenog djela.

Muškarac i žena, odnosno vlasnici UO 'El Paso' u Sarajevu, a koji su u sinoćnjoj pucnjavi u sarajevskom naselju Briješće izrešetani odnosno višestruko ranjeni, u veoma su teškom stanju.

Potvrdila je ovo za Klix i Muamera Šehić, glasnogovornik Kliničkog centra u Sarajevu istaknuvši kako su oboje smješteni na Kliniku za anesteziju i reanimaciju.

"Pacijentica T.S. (55) zadobila je prostrijelnu ranu lica, ozljedu nosa, ustrijelnu ranu desne potkoljenice, te ramena i u veoma je teškom stanju", kazala je Šehić. Muškarac koji je dovezen inicijala K. A. iz Vogošće (57) ranjen je u desnu šaku, te je zadobio i ustrijelnu ranu u predjelu lica odnosno usta.

Na njih je, kako saznaje Klix, pucao Admir Kačević, sin ranjenog K. A. za kojim sarajevska policija intenzivno traga nakon što je pobjegao sa mjesta događaja. No, zbog pokušaja ubojstva uhićena je Asmira Cerić koja je navodno bila u društvu sa Kačevićem, te mu je pomogla u izvršenju kaznenog djela.

Admir Kačević (33) je inače od ranije poznat policiji, a dovodio se također u vezu sa pokušajem ubojstva Aldina Sinanovića 2011. godine, ali i drugim sličnim kaznenim djelima.

 

Kopirati
Drag cursor here to close