u Kabulu

Pucnjava i eksplozije na Američkom sveučilištu

Vijesti / Flash | 24. 08. 2016. u 17:01 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Američkom sveučilištu u glavnom gradu Afrganistana odjeknuli su pucnjevi i eksplozija. Riječ je o 'složenom napadu', objavio je policijski zapovjednik.

Vjeruje se da su zgradu sveučilišta napali naoružani napadači, a na teren su izašle i specijalne postrojbe, prenosi danas.hr.

Lokalne medijske kuće izvještavaju da su u zgradi sveučilišta zarobljeni deseci studenata i profesora.

''Mi smo ostali u predavaonici s drugim studentima. Čuo sam eksplozije i pucnjavu u blizini'', izjavio je telefonom jedan student za novinsku agenciju AFP.

Za sada nema podataka o žrtvama ili ranjenima, ali uočena su brojna ambulatna vozila kako od sveučilišta jure prema obližnjoj bolnici.

Massoud Hossaini, fotoreporter AP-a i dobitnik Pulitzerove nagrade, koji se također nalazi u zgradi sveučilišta, objavio je očajnički tvit, za koji kaže da mu je “možda zadnji”.

Inače, Američko sveučilište u Afganistanu utemeljeno je prije desetak godina i pohađa ga oko 1700 studenata.

Dvojicu profesora oteli su naoružani napadači u Kabulu 7. kolovoza. Riječ je o Kevinu Kingu, Amerikancu, i Timothyju Weeksu iz Australije. Oteli su ih muškarci u vojnim uniformama kad su se iz kampusa vraćali svojim domovima u Kabulu. Njihova sudbina i dalje je nepoznata.

Kopirati
Drag cursor here to close