Visoki predstavnik

Prva stranka traži od Inzka da riješi pitanje Mostara

Vijesti / Flash | 21. 03. 2016. u 11:52 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva stranka Bosne i Hercegovine poziva visokog predstavnika Valentina Inzka da iskoristi svoja ovlaštenja i riješi situaciju u kojoj se nalazi grad Mostar.

Navode da u tom gradu treću godinu ne funkcionira Gradsko vijeće, a da jedinu vlast čini gradonačelnik Ljubo Bešlić koji u tehničkom mandatu donosi odluke kako život u gradu ne bi stao. Posljednji lokalni izbori u ovom gradu održani su 2008. godine.

''Usprkos brojnim sastancima i prijedlozima čelnika HDZ-a i SDA dogovora u vezi s Mostarom nema, a najviše ispaštaju građani ovog podijeljenog grada'', istaknuli su iz Prve stranke u priopćenju.

Smatraju da je dužnost visokog predstavnika da iskoristi statut OHR-a koji je trebao jamčiti ujedinjenje Mostara, a koji nikad nije implementiran.

''Ukoliko Inzko ne iskoristi svoja ovlaštenja, i ne postavi rokove, te eventualno ne sankcionira nepoštovanje ispunjavanja datih rokova u slučaju grada Mostara, trebao bi podnijeti ostavku, jer njegov posao u BiH nema nikakvog smisla. Očekujemo da će Inzko reagirati na bezizlaznu situaciju u kojoj se nalaze građani Mostara konkretnim postupcima, a ne samo riječima osude koje na kraju ostaju mrtvo slovo na papiru'', naglasili su iz Prve stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close