Hrvatska

Provalnici se svog plijena pokušali domoći u policijskoj postaji

Vijesti / Flash | 12. 08. 2016. u 12:30 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zagrebački policajci uhvatili su dvojicu lopova koji su namjeravali iz zapečaćenog automobila parkiranog u dvorištu četvrte policijske postaje ukrasti plijen iz svoje ranije krađe.

Dvojac u dobi od 28 i 40 godina je po rezultatima policijske istrage u srijedu u noći preskočio ogradu policijskog dvorišta i prišao automobilu VW Touran zagrebačkih oznaka iz kojeg su ukrali preko sto šteka cigareta, provalnički alat i nekoliko desetaka tisuća kuna u raznim apoenima.

Policija sumnja da te stvari potječu iz ranije krađe koju je osumnjičeni dvojac izveo u ponedjeljak na štetu zagrebačkog poduzeća u Svetošimunskoj ulici.

Automobil, koji policija dovodi u vezu s prvom krađom, lopovi su otvorili daljinskim upravljačem nakon čega su s vozila skinuli službeni pečat i ponovno ukrali već jednom ukradene stvari nakon čega su se dali u bjeg. No, nedaleko od policijske postaje uspjeli su ih zaustaviti policajci.

Tako su za razliku od prve krađe u kojoj su ostali bez plijena i vozila u drugoj krađi izgubili i slobodu. Osim za dva slučaja krađe policija ih tereti i za kazneno djelo skidanja službenog pečata i znaka.

Kopirati
Drag cursor here to close