Pokušaj rušenja vlasti

Prosvjedi eskalirali: Ozlijeđeno više od 50 policajaca; Thaqi otkazao posjet Sloveniji

Vijesti / Flash | 27. 01. 2015. u 18:11 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer i zamjenik premijera Kosova Isa Mustafa i Hashim Thaqi ocijenili su da su današnji prosvjedi u Prištini napad na kosovske institucije i pokušaj da se vlast preuzme nasiljem, javlja Tanjug. Na izvanrednoj konferenciji za novinare, Mustafa je rekao da se vlast dobiva glasovima, a ne nasiljem na ulici. Zahvalio je policiji za profesionalizam i pozvao na toleranciju i međuetničku toleranciju.

Upitan hoće li smijeniti ministra Aleksandra Jablanovića, kosovski premijer je rekao da razlog za današnje prosvjede nisu ni Jablanović ni Trepča, naglašavajući da su danas pozivi demonstranata bili za rušenje vlade, a ne Jablanovića. Zamjenik premijera Hashim Thaqi je rekao kako su danas oporbeni politički subjekti pokušali nasiljem preuzeti vlast.

Po njegovim riječima, slike koje idu u svijetu danas iz Prištine su vrlo loše za Kosovo i nanose štetu Kosovu u svakom smislu. Zamjenik kosovskog premijera i ministar vanjskih poslova Hashim Thaqi otkazao je sutrašnji posjet Sloveniji zbog eskalacije prosvjeda u Prištini. Slovensko Ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da datum novog posjeta još nije određen, prenosi Tanjug.

Direktor policije Kosova Shpend Maxhuni izjavio je da je u današnjim nasilnim prosvjedima u Prištini ozlijeđeno 56 policajaca, te da je do sada privedeno više od 100 osoba. Mediji navode da je ozlijeđeno i 29 prosvjednika. "Jednom policajcu je teško ozlijeđena glava, drugom ruka. Ostali su dobili ozljede po tijelu", rekao je Maxhuni na konferenciji za novinare, zajedno s glavnim tužiteljem Sulom Hoxhom.

Kopirati
Drag cursor here to close