Prosvjed u Hutovu zbog poplavljnog Popova polja
Nema više maksuzije
OBJAVA: Ponedjeljak, 28. siječnja 2013. 12:00
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Z.J.
Prosvjed-Hutovo-Popovo-poljeProsvjed-Hutovo-Popovo-poljeProsvjed-Hutovo-Popovo-poljeProsvjed-Hutovo-Popovo-polje
0
Prosvjed-Hutovo-Popovo-polje
Prosvjed-Hutovo-Popovo-polje
Prosvjed-Hutovo-Popovo-polje
Prosvjed-Hutovo-Popovo-polje

EP RS nekontrolirano ispušta vodu iz akumulacija u slijevu rijeke Trebišnjice, a EP HZ HB zbog velikog dotoka vode ne uspijeva sve pretvoriti u električnu energiju, uslijed čega najveću štetu imaju poljoprivrednici.

Stanovnici MZ Hutovo organizirali su jučer mirni prosvjed kod jezera Vrutak, zbog poplavljenog Popova polja. Polje pod vodom , problem koji je zadnjih nekoliko godina postao velika noćna mora za ljude ovoga kraja.

Nekolike stotine hektara obradivog zemljišta na kome su nasadi voća i povrća, plantaže jabuka, bresaka i vinove loze, zemlja visoke kvalitete, klima odlična, a sada se može vidjeti samo voda, zapravo jezero, koje se naglo povećalo.

Nitko nije odgovoran, štete su milijunske, a ljudi ogorčeni.

Iz toga razloga stanovnici Hutova i okolnih mjesta organizirali su mirni prosvjed, kako bi ukazali na ovaj ne tako mali problem. Odgovorne institucije baš i nemaju sluha kako bi našle neko povoljno rješenje.

Elektroprivreda Republike Srpske, nekontrolirano ispušta vodu iz akumulacija u slijevu rijeke Trebišnjice, a Elektroprivreda HZ HB zbog velikog dotoka vode ne uspijeva sve pretvoriti u električnu energiju, uslijed čega najveću štetu imaju poljoprivrednici.

Skupu su nazočili načelnik općine Neum dr. Živko Matuško i načelnik općine Ravno Andrija Šimunović.

''Mirni prosvjed je tek početak, a ići će se i na blokade prometnica, ako to bude potrebno ili ako odgovorne institucije nastave ignorirati naše zahtjeve'', poručili su ovi ogorčeni poljoprivrednici.