Ispred porušenih domova

Prosvjed palestinske djece: Želimo živjeti u miru kao druga djeca svijeta

Vijesti / Flash | 28. 08. 2014. u 11:27 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Palestinska djeca održala su prosvjede protiv nedavnih napada izraelske vojske u Gazi, javlja Anadolu Agency (AA).

Grupa djece okupila se ispred porušenih domova u naselju Rimal, na jugu Gaze, gdje su uzvikivali slogane protiv izraelskih napada koji su okončani postizanjem primirja. Djeca su uzvikivala da žele živjeti u miru i sigurnosti kao i njihovi vršnjaci u drugim zemljama u svijetu.

Sa svijećama u rukama prosvjdovali su ispred ruševina njihovih zgrada tijekom izraelskih napada na Gazu. Poručili su da je Izrael počinio zločin protiv čovječnosti ubijajući nevine civile i djecu u Gazi.

Mladi Palestinac Tasnim Abdulhadi podsjetio je da je izraelska vojska točno 51 dan izvodila napade na Gazu.

''Izraelska vojska je srušila naše kuće. Uništili su naše snove i našu budućnost. Ovdje sam došao da kažem cijelom svijetu kakvu nepravdu smo doživjeli. Zašto mi ne možemo živjeti kao ostala djeca?'', upitao je ovaj dječak.

S druge strane, izraelska vojska navodi da od postizanja dogovora o trajnom primirju između Palestine i Izraela, koji je dogovoren prije dva dana, nije bilo njegovog kršenja ni sa jedne strane.

Podsjećamo, prije dva dana je u egipatskoj prijestolnici Kairu, između Izraela i Palestine, postignut dogovor o trajnom primirju.
U izraelskim napadima na Gazu, koji su počeli 7. srpnja, poginulo je 2.145 Palestinaca, a povrijeđeno je 11.100.

Kopirati
Drag cursor here to close