Napredak

Proruski separatisti predali crne kutije malezijskim stručnjacima

Vijesti / Flash | 22. 07. 2014. u 07:24 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vođa proruskih separatista u Ukrajini Aleksandar Borodaj predao je noćas u Donjecku dvije crne kutije iz srušenog Boeinga Malaysia Airlinesa malezijskim stručnjacima, javila je agencija Reuters.

Ovdje su, crne kutije, rekao je Borodaj novinarima u prepunoj sobi u glavnom stožeru samoproglašene Donjecke Narodne Republike dok je naoružani pobunjenik stavljao kutije na stol.

Pukovnik Mohamed Sakri iz malezijskog Nacionalnog vijeća za sigurnost izjavio je da su crne kutije nedirnute, iako malo oštećene, ali u dobrom su stanju.

Borodaj je novinarima također rekao da je vlak s truplima žrtava iz malezijskog zrakoplova, koji je krenuo iz mjesta Toreza na pobunjeničkom području, stigao u Donjeck.

Vlak će nastaviti put u Harkiv, grad udaljen 300 kilometara koji kontroliraju Ukrajinci, u pratnji stručnjaka iz Malezije i Nizozemske, zemlje odakle je najveći broj žrtava iz srušenog zrakoplova.

Rusija traži da istragu vodi međunarodna zajednica, a ne Ukrajina

Ova situacija je posebna jer je područje ratna zona. Mislim da bi međunarodna zajednica trebala biti fleksibilna i djelovati na način koji je prihvatljiv svim stranama, rekla je ruska veleposlanica u Maleziji Ljudmila Vorobjeva na konferenciji za novinare.

Naglasila je da Rusija poziva na poštenu, temeljitu i potpunu istragu, koju bi otpočetka vodila Organizacija međunarodnog civilnog zrakoplovstva (ICAO).

Kopirati
Drag cursor here to close